NY START

Publicerad: 8 jan, 2022
NY START 2022

NY START

 

– Ett nytt år och nya möjligheter, så känns varje år på något sätt. Det är som att få vända blad och börja på ett nytt blad, där allt nytt som jag vill uppleva och skapa kan få utrymme. Som att ta ett nytt andetag och få in ny friskt luft i lungorna. Ibland varar känslan lite längre men ofta så dippar den ganska fort när vardagslunken är tillbaka och den där känslan börjar blekna bort. Det kan vara en av orsakerna till att nyårslöften inte alltid håller så länge. Fast ofta kan ju löften vara extra utmanande att hålla framför allt till oss själva.

Jag tänker att vi människor är vanedjur och att bryta vanor kräver motivation som skall upprätthållas om och om igen, det är den biten som utmanar oss och där tappar vi alla lätt taget efter ett tag. Då behöver vi tänka och se på oss själva med kärleksfulla ögon och med enorm ömhet. Vi är människor och det är en del av att vara människa att det inte skall vara helt perfekt, vad nu perfekt är? Ingen av oss är det, även om vi lätt jämför oss med andra som verkar vara ”perfekta” och deras liv som verkar vara lätt och enkelt.

Vi lägger stor kraft vid ett datum som skall ge oss den där kraften att genomföra ett projekt eller livsförändring när vi egentligen skulle kunna välja att börja och göra när som helst. Det är skönt att ha ett datum för då ligger det lite längre fram och vi kan ta tag i det där sen, snart, inte just nu. Alla dessa tankesätt som också är och blir en vana, det är helt enkelt så vi gör och funkar.

Tänk om vi kan tänka om och tänka nytt och annorlunda? Varför inte börja nu, nu i denna stund och sedan göra om det valet på nytt i nästa sekund. Om det där datumet inte fanns och vi bara var här och nu och gjorde valet just nu. Valde oss själva, att jag är viktig just nu, inte senare, inte längre bort, utan just nu. Jag är så värdefull att jag väljer att göra ett val just nu, ett val som stöder mig och får mig att må bra. Ett val som görs av omtanke om mig själv, inte som ett straff eller något jag skall försaka utan något som jag ger mig själv i omtanke om mig själv för att jag är bra och för att jag är värd det. Vilken skillnad skulle det göra att tänka på att du gör det för dig? Jag gör det för mig, inte för någon annan och inte senare utan just nu.

Varje dag kan vara en ny start, varje stund kan vara en ny start. Du kan få starta om så ofta du vill och så mycket du vill. Det finns liksom inget före och efter, det finns bara nu och det är okej att det inte blir perfekt för du kan bara starta på nytt. När du känner den känslan att jag inte är tillräckligt bra för att kunna starta på nytt så titta dig själv djupt in i ögonen och säg, jag är människa och jag är helt okej och det är precis som det skall vara just nu.

En dag behöver du inte starta på nytt, ingen ny start behövs längre för plötsligt känns livet som om det inte behöver startas på nytt, allt är bra precis som det är. Häftigt! Så kan livet också få vara!
Därför ingen nystart utan en ny start som inte sitter ihop som en nystart utan som visar att du är ny och kan starta när du vill om och om igen.

Välkommen till detta nya år, 2022 med eller utan nya starter. Låt livet leda. Kanske kan dessa tre L, Låt Livet Leda bli en påminnelse att du låter ditt liv leda dig. Allt du behöver göra är att bara vara här och nu, om och om igen. Välkommen till 2022 som kan bjuda på din ny start!

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer