MELLANRUM

Publicerad: 8 mar, 2022
Mellanrum - Andlig Coaching - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

MELLANRUM

– Hur känns det att befinna sig i ett mellanrum? Vad händer där? Vi har mellanrum överallt. Det är mellanrum här mellan mina ord. Utan dessa mellanrum skulle varken du eller jag kunna läsa det jag skriver.

Det finns ett mellanrum när vi andas in och när vi andas ut. Det är så mikroskopiskt att vi ofta inte ens tänker på att det finns där. Våra fingeravtryck har mönster och mellan varje linje är ett mellanrum. Trädets årsringar bildar ett liknande mönster där det också finns ett mellanrum mellan linjerna. Att våra fingeravtryck och trädets årsringar liknar varandra är något som jag tycker är fascinerande, fast det är en tanke som jag får lämna för en stund.

Det finns mellanrum i atomer. Utan mellanrum skulle det inte finnas plats för rörelse. Du tar dig från en plats till en annan plats och mellan dessa kan det kännas som ett mellanrum. En plats där inget händer, som en transportsträcka som i sig är en rörelse. En semester kan ses som ett mellanrum från din vardag. I meditationen finnas en längtan att få vara mellan tankarna. Det där mellanrummet mellan tankarnas snurr i våra huvuden.

I ett mellanrum kan reflektion få en plats. Jag upplever att vi behöver utrymme för reflektion. Den där platsen där vi kan vara och landa i våra tankar, känslor och upplevelser. Det är först när vi tar oss denna tid som vi får en möjlighet att lära oss mer om livet och om oss själva.

Ibland hamnar vi i ett mellanrum utan att vi själva vill. Det blir ett avbrott i livet som vi själva inte valt. Det kan vara en sjukdom, ett uppbrott, en skilsmässa, arbetslöshet, dödsfall eller en olycka. Dessa upplevelser hamnar ofta under beskrivningen livskris.

En livskris blir som ett mellanrum i livet. Plötsligt kommer detta mitt i livet som pågår. Det är något som inte går att planera eller kontrollera, det bara sker. I detta mellanrum förändras vi och får ofta ett nytt perspektiv på livet och på oss själva. Många säger att det fanns en tid före och en tid efter det där som skedde. En vändpunkt där vi förändras som människa, livet får ett nytt perspektiv.

Ofta upplever vi att ett mellanrum inte är så produktivt, eftersom det ofta känns som om att det inte händer så mycket. Dock kan vi i dessa mellanrum låta livet fördjupas, om vi vågar omfamna och se på denna del av livet som en nödvändighet att leva och verka som människa.

Uppmärksamma de små mellanrum som du har i ditt liv. Dina andetag, tiden när du tar dig från en plats till en annan. Låt oss inte vara rädda för mellanrummet utan börja lita på att mellanrum i livet kan vara en möjlighet att låta livet expandera ytterligare för oss.

Vi behöver mellanrum i våra liv, utan mellanrum inget liv och ingen livsrörelse. Det är här vi kan landa och kan ladda om när livet pressar på. Det är här vi kan finna stillheten inom oss själva, om vi är modiga och vågar stanna kvar i mellanrummet.

Låt Leonard Cohens ord påminna oss: ”Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in.” En spricka är också ett mellanrum.

Mellanrum är en del av livets mystik och magi!

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer