HOPPSAN

Publicerad: 8 jan, 2023
HOPPSAN - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

HOPPSAN

 – Det är något speciellt med ordet hoppsan. Det är ett ord som följt med mig länge och som jag tycker om att få använda för att avdramatisera saker som händer eller som jag gör. Jag har upptäckt att jag har väldigt höga förväntningar på livet, på mig själv och också på andra människor. Detta gör att jag väldigt lätt hamnar i känslan av besvikelse och tar mig själv och livet på lite för stort allvar. Min familj skulle kanske säga att jag försöker ha kontroll och jag kan nog hålla med om att den sidan av mig inte alltid är så charmig. Nu när jag ser att den dyker upp kan jag ibland hejda mig och släppa på kontrollen men det är en utmaning och under utveckling.

Varför skall något vara på ett visst sätt? Vad kommer det där ifrån som lätt leder till besvikelse, som att ligga steget före och inte bjuda in livets magi? Här kommer ordet hoppsan in, ordet i sig är roligt, tycker jag. Det blir som ett hopp blandat med förvåning och väcker barnet i mig på ett härligt sätt. Ordet kan också vidare utvecklas med lite engelsk eller amerikansk klang, oops, whoops, woopsie eller ups-a-daisy. I ordet hoppsan finns det en förlåtelse och ett överlämnade och även en touch av glimten i ögat.

Det är väldigt befriande att få säga hoppsan och överlämna kontrollen och låta livet fungera utan att jag går in och styr. Det kan hända att detta inte faller helt naturligt för mig, kanske för att jag jobbat som regissör eller så är det ett medfött karaktärsdrag. Det är ganska fascinerande att jag redan på något sätt tänkt ut hur jag och även andra skall göra innan det händer. Det finns en hel scen med manus som ligger klart i mitt huvud och alla kan ju inte läsa mina tankar, därav har jag lätt att bli besviken.

Med mina flera år i livet kan jag se att det finns en rädsla att inte riktigt lita på livet, som att jag tror att jag vet bäst och behöver styra upp livet. Med många år av personlig utveckling kan jag se varför, jag är storasyster, tog tidigt ansvar och när min pappa dog när jag var 16 år rubbades tilliten till livet. Alla kan vi hitta olika förklaringar till varför vi vill ta kontroll över något som verkligen inte går att kontrollera. När jag låtit andligheten bli en tydligare del av mitt liv har det blivit lättare att släppa kontrollen. Även att lita på att det finns en större kraft som hjälper mig och låter mig vara hållen och buren, även i de stunderna som det inte ser ut eller känns så.

Tidigare så sa jag mest hoppsan vid alla möjliga tillfällen, ibland så menade jag det och kunde släppa hur det skulle bli och andra gånger så sa jag det mest per automatik och ville ta kontroll på nytt och styra upp allt ändå. Nu har jag låtit hoppsan få en ny innebörd så att den blir del av mitt överlämnande. Hoppsan nu är jag här igen och försöker styra upp, hoppsan nu är jag mänsklig igen och litar inte på livet, hoppsan nu låter jag något som är större än mig få ta hand om allt. Jag litar på att allt är väl och att jag och den här situationen blir omhändertagen. Eftersom jag är människa och vandrar här på jorden så blir det många hoppsan vissa dagar. Ordet finns med mig när jag kommer på mig själv när jag tappar kontakten och jag tror att allt, hela livet hänger på mig och att jag skall lösa och hitta alla lösningar.

Jag tycker att hoppsan också kan få finnas med när vi gör alla dessa löften till oss själva….nu skall jag… Ofta är det som att vi inte duger som vi är utan vi vill förändra något med oss själva. Nu skall jag börja träna, äta bättre, bli trevligare mot min familj… allt det där som ofta kommer ifrån att vi inte tycker att vi är tillräckliga, inte tillräckligt bra. Det blir lite som att ”slå” på sig själv på något plan. Det kommer inte alltid ifrån att vi vill ta hand om oss själva för att må så bra som möjligt, utan ifrån att vi borde göra det. Mer som ett måste som kommer utifrån, jag borde, än från ett ömsint att jag tycker om mig själv och vill ta hand om mig.

Det går inte att må bra hela tiden, vara på topp, alltid vara glad och trevlig. Livet är föränderligt och så är också vi. Dock kan vi parera när vi hamnar där, är gnällig, äter tokigt, hamnar i soffan och istället för att ”slå” på oss själva, istället ömt titta på att vi är mänskliga och välja att känna ”hoppsan nu är jag här igen”. Helt enkelt ja, med ett inre hopp i tanken guida oss själva till att göra på ett annat sätt och att det är en del av att vara människa, vi behöver inte vara ”perfekta”. Vore vi helt perfekta skulle vi inte vara här på jorden. Ett steg efter att vi sagt hoppsan kan vara att vi är lika snälla mot oss själva som vi skulle vara mot ett barn där det blir lite tokigt ibland.

I Japan används ordet san och betyder typ ärade. Hoppsan kan bli som att vi ärar att vi själva hoppat lite tokigt, att vi helt enkelt är mänskliga. Vi är så som jag ser det, andliga varelser i en mänsklig kropp och vi är här på jorden för att uppleva hur det är att vara människa, med alla de utmaningarna som det innebär. Det är ju då inte konstigt att vi glömmer bort att vi är del av något större, att vi är förbi denna kropp, dessa tankar och känslor som vi upplever här. Så låt hoppsan bli ett ärande av dig själv som mänsklig varelse att du hoppade lite bland tankarna och känslorna och hamnade helt i den mänskliga upplevelsen. Låt hoppsan guida dig tillbaka till den gudomliga varelse som du är.

Som människa har vi en superkraft och det är att vi kan ändra våra tankar, vi har ett val att välja en annan tanke. En tanke leder till en känsla som leder till en upplevelse och ett handlande. Du och jag kan alltid välja en ny eller annan tanke om vi vill förändra hur vi mår och vår upplevelse av livet. Det finns ingen annan som styr dina tankar, de kommer och går och det är du som kan ändra om du vill ha en annan tanke. Ofta glömmer vi bort detta eller är inte medvetna om att vi har denna kraft och detta val. Ditt liv, hur du vill uppleva eller förändra det är bara en tanke bort, visst är det häftigt!

Kanske kan detta nya år 2023 komma med mer ömhet till dig själv och till de som du möter. Ett steg, en tanke, att börja se på oss själva och andra med kärlekens ögon och inte ta allt så allvarligt. Det blir tokigt ibland och det är okej, vi kan göra om. Hedra och ära dig själv för den du är och se på hur långt du kommit, vilken utveckling. Tänk på vilka andra tankar och funderingar som nu finns i ditt liv.

Vi är alla här på ett äventyr och det ser olika ut för oss alla och vi delar olika mänskliga upplevelser. Vi har alla ett val om vi vill bjuda in det som är större än oss och titta på livet ifrån den dimensionen. Vi är alla del av denna dimension oavsett om vi är medvetna om den eller ej, den existerar ändå.

Som människa har vi valet att säga hoppsan till oss själva och andra när det blev tokigt och inte som vi hade tänkt oss. Livet flödar så mycket bättre när vi släpper kontrollen och låter oss själva bli ledda och burna av livets magi och börja leva i tillit till denna kraft som skapat oss.

Jag önskar dig en riktigt fin start på 2023 och hoppas att du kan känna känslan av att du öppnar din bok, vänder sida och börjar skapa nästa kapitel i din bok där allt är möjligt på ditt livsäventyr här på jorden. När det svajar till, säg hoppsan och låt livet leda dig vidare ett myrsteg i taget.

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

LYS

LYS

LYS - Hur mycket påverkar månaden och årstiden som vi föds i? Påverkar detta våra karaktärer? Jag föddes när det var...

läs mer
INTUITION

INTUITION

INTUITION - Vi har alla tillgång till intuitionen som är den fantastiska förmågan att bara veta. När vi är i kontakt...

läs mer
LYCKA

LYCKA

LYCKA - Alla vill vara lyckliga! Det är ju därför vi är här, vi vill känna och uppleva lycka och vi strävar hela tiden...

läs mer