VATTEN

Publicerad: 8 sep, 2023
Virvlande magiskt vatten! VATTEN - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

VATTEN

 – Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår mammas mage är vatten en del av tryggheten. Vattensäcken håller oss omslutna och kramar om oss. Vatten som kanske kluckade i mammas mage påminner om ljudet av havets vågor. Det är något heligt med vatten som kan skapa ett lugn och en frid i mig. Jag älskar vatten på så enormt många olika sätt. Jag kommer nog aldrig lyckas förklara hur mycket, jag vet redan nu att mina ord inte kommer räcka till. Här är ett försök, min lovsång till vattnet.

Vatten är liv

I rymden letar man efter vatten för där det finns vatten finns det liv.     Vi lever på en vattenplanet. Vi dricker vatten, vi andas vatten, vi badar i vatten, vi simmar i vatten, vi är vatten. Våra kroppar består av ca 60 procent vatten, en nyfödd ca 80 procent. Växter kan bestå upp till 90 procent av vatten. Vatten täcker över 70 procent av jordens yta och är förutsättningen för allt liv på vår fina planet.

Vatten – budskapsbärare

Masaru Emoto var en japansk vattenforskare som visade att vatten ändrade struktur beroende på budskap. Han sa att vatten har förmågan att ta upp information genom en tanke, ett ord eller en känsla som förändrar dess energi och kvalitet. Genom att frysa ner vattnet och studera mönstret av vattenkristallen visade han hur den förändrades beroende på budskap. Masaru Emotos foton av vattenkristaller är oerhört vackra och kraftfulla. Om tankar kan förändra vatten, tänk då på vad tankar kan göra med oss som består av ca 60 procent vatten. När jag utmanas att älska mig själv, tänker jag på att jag älskar vatten. Jag består av så mycket vatten, vilket gör att jag då älskar en väldigt stor procentsats av den jag är.

Vattenritualer

Vatten används som en symbol för fertilitet, pånyttfödelse och rening. Vatten är en paradox, kan skapa lugn men även kaos. Klarhet när vattnet är stilla och kaos när det stormar. Vatten kan få oss att känna oss trygga och samtidigt göra oss väldigt sårbara. Det är i vår sårbarhet som vi kan transformeras. Inom kristendomen döps vi i vatten. Inom hinduismen är allt vatten heligt, speciellt floder som anses ha renande kraft, som till exempel floden Ganges. Många besöker heliga källor för ritualer bland annat i Glastonbury i Storbritannien.

Den sjunde vågen

Marie Fredriksson sjunger så underbart om Den sjunde vågen. Att titta på vågorna är så rogivande för mig. Vågor har en dynamik och begreppet den sjunde vågen kommer av att vågorna följer ett bestämt mönster. Den sjunde vågen är den största i förhållande till de sex föregående och sedan upprepas mönstret. Idag har man avfärdat denna vågdynamik som en myt fast jag har räknat och flera gånger tycker jag att detta mönster stämmer. Jag använder mig av tanken på vågor när jag blir överväldigad av känslor och livet känns kämpigt. Jag andas in och känner hur jag dyker ner under en våg och andas ut och kommer upp igen. Ibland får jag använda mig av flera vågor för känna att lugnet infinner sig inom mig igen. Att bada i havet och följa rytmen av vågorna ger mig en härlig kittlande känsla i kroppen. Jag har en dotter som älskar att surfa. Hon känner att hon är ett med allt när hon kommer upp på brädan och surfar på vågen. Livet kan också få vara så, vi kan surfa på det som livet kommer med, följa med, släppa taget och inte kämpa mot.

Vattnet renar

Vi använder oss av vatten för att rena oss, precis som vatten används som en symbol för rening i ceremonier och ritualer. Vattnet renar både fysiskt och psykiskt. Jag är uppvuxen med en mamma, som när jag inte mådde bra sa, gå och duscha så förändras jonerna. Jag trodde att det var något hon bara sa men visst kände jag en skillnad efter att jag duschat. Idag vet jag att vi påverkas och att det finns positiva och negativa joner i luften. Innan regn och åska är luften extra laddad med positiva joner, vilket jag känner och påverkas av. När regn och åska kommer så frigörs negativa joner och när ovädret passerat så känns luften lättare och även jag. Precis som när jag duschar, jonerna förändras och jag känner mig på ett bättre humör. Positiva joner finns mer inomhus, i stadsmiljö och runt elektronik. Ett sätt att ta del av mer negativa joner är att gå ut i grönska, natur och skog och att vara nära hav, sjö och vatten.

Vattnets flöde

När jag tittar på forsande, strömmande vatten inser jag vilken kraft vatten har. Vattnet flödar på sitt sätt, inget jag kan kontrollera och jag skulle vara helt hjälplös om jag försöker simma emot vatten som forsar kraftfullt. På många sätt kan vattnets flöde vara en symbol för livet. Vi kämpar ibland så hårt för att få kontroll, att livet skall bli på vårt sätt, så som vi tror att det måste vara om vi skall vara lyckliga. Tänk att vi inte riktigt kan föreställa oss eller ana vad livet kan ge oss som skulle kunna gör oss lyckligare. Det krävs mod att följa med livets/flodens flöde och inte kämpa emot. Vem vet vilket magisk ställe vi skulle kunna hamna på? Vi är så vana vid att kämpa och många av oss är uppväxta med att livet är en kamp och du måste kämpa för att överleva. Tänk om allt är precis som det skall vara? Om vi övar oss på att acceptera det som är precis just nu, oavsett hur det ser ut eller hur vi skulle vilja att det var, skulle livet bli enklare. Tänk om vi börjar acceptera, släppa taget och låter oss följa med i livets flöde och nyfiket se vad livet/floden/vattnet tar oss. Helt enkelt Låta Livet Leda och Lita på Livsflödet, livet vet mer än vad vi någonsin kan veta.

Vatten helar

När jag sänker ner min kropp i ett bad känns det som om hela jag blir lugn och som om livet kramar mig. Den där flytande känslan att jag är buren av livet är underbar och så rogivande för mig. Ljudet av droppande vatten har en avslappnande effekt. Havs och saltvatten har läkande egenskaper som kan hjälpa till vid till exempel eksem. Idag finns många SPA hotell där vatten är ett givande inslag, vattenterapi eller hydroterapi som det kallas. Hydro betyder vatten på grekiska och terapi som också är grekiska betyder behandling. Hydroterapi, behandling vid vatten har många fördelar och kan förbättra hälsa och skapa djup avslappning. När vi känner oss trötta och tappar fokus kan det många gånger räcka med att dricka ett glas vatten för vi skall känna en förändring. Efter en natts sömn där kroppen genomfört många olika processer är ett stort glas vatten en fantastisk start som sätter igång magen och återfuktar kroppen på nytt. Vi kan leva länge utan mat men inte mer än tio dagar utan vatten, vilket säger hur viktigt vatten är för vår kropp på så många plan. Vatten helar både när vi känner det mot vår hud och när vi dricker denna magiska dryck. Vatten håller oss vid liv. Vatten är liv.

Vattnets magi

När det finns både vattendroppar och solsken i luften samtidigt kan solljuset brytas och reflekteras i regndropparna. Helt magiskt uppstår då en regnbåge. Regnbågar fångar uppmärksamhet och får nästan alla att le och lysa upp och kan verkligen förändra humöret. Det finns en känsla av mystik och fascination när regnbågar dyker upp. De bjuder in hopp och lycka! När jag var liten fick jag höra att det fanns en guldkruka i slutet av varje regnbåge. Regnbågen varar inte länge på himlen så det gäller att snabbt hinna se och uppleva den, en påminnelse av hur föränderligt livet är. Regnbågens färger har alltid samma ordning:    rött, orange, gul, grön, blå, indigo och slutligen violett. Detta är samma färger och ordning som i chakrasystemet vilket är fascinerande och en del av livets mystik. Visst skapar vatten magi, dimma som skingras genom morgonsolen, ett glas vatten som ger ny livskraft, vattendroppar som ändrar sinnesstämning och regnbågen som väcker glädjen och barnet i oss. Jag hoppas att mina ord får dig att vilja skåla i vatten och säga tack till denna sammansättning av väte och syre som är nödvändigt för allt liv. Skål för H2O!

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer
LÄNGTA

LÄNGTA

LÄNGTA - Åhhh, detta härliga ord längta, som är ännu härligare på engelska longing, väcker något inom mig. Allt börjar...

läs mer