MÖTEN

Publicerad: 8 sep, 2022
Möten - Tankar - Andlig Coching - Mia Skimmerstrand

MÖTEN

 – Vad går livet ut på? Vad är det som är viktigt i livet? Går du kanske runt med samma funderingar som jag gör? I olika omgångar i mitt liv hamnar jag i dessa frågeställningar.

Jag landar väldigt ofta i att möten är det som livet går ut på. Det är i möten som vi utvecklas och utmanas. Det är i möten som nya idéer föds och nya synsätt kan väckas. För mig är möten inte enbart människor utan även naturen, konst, böcker och filmer. Allt som finns, där jag möter något nytt eller något igenkännande.

Utan alla möten i mitt liv skulle jag inte vara den jag är. Jag vet att det är i möten som jag utvecklats. Jag upplever att jag som förälder många gånger behöver möta mitt barn på nytt. Mitt barn utvecklas och är nu en dag äldre och jag har inte hunnit ikapp i min utveckling. Att mötas på nytt är en utmaning och det finns inget som utvecklat mig så mycket som att vara förälder.

Även kärleksrelationer är föränderliga och lever ett eget liv. Min partner utvecklas och jag utvecklas och vi får mötas på nytt om och om igen för att förstå varandra och förnya vår relation i våra möten. Föräldraskapet, kärleksrelationer och alla livsrelationer är och har varit min största utmaning och samtidigt det som utvecklat mig mest.

Jag har märkt att ju äldre jag blir upplever jag både livet och relationer på ett annat sätt. Jag har fått en större distans och samtidigt mer närvaro i vad som är, inte vad jag vill förändra eller vad jag skulle vilja att det vore. Jag skulle säga att jag även har mera tålamod, något som de som lever nära mig kan tvivla på ibland.

Mitt tålamod har på många sätt utvecklats med alla möten jag haft i mitt liv. Det har blivit lättare att vara här och nu i möten och verkligen känna den där extra energin som kan uppstå. Det är som en tredje kraft och för mig är den kopplat till det där som inte går att förklara, som finns här ändå, andligheten. Jag upplever denna tredje kraft när jag är i naturen, tar in färgerna, ljuden och känner vinden. Jag blir påfylld av ny energi och det är ett möte både med naturen och med mig själv. Naturen helar mig för den tar mig tillbaka till mig själv, jag får möta det som jag är en del av.

Jag kan känna mig levande när jag möter någon. Det kan vara allt från en ordväxling i mataffären, i hissen, när jag fikar med en vän eller när jag får höra om mina barns dag och deras tankar. Jag känner alltid denna energi i mina möten när jag verkar som Andlig Coach, vilket är en stor ynnest.

I konst och alla dess olika uttryck väcks min livskraft, nyfikenhet och förundran. Jag kan verkligen känna mig så påfylld när jag varit på en utställning eller sett en film/föreställning som berört och expanderat mitt känsloliv. Det blir ett möte med skapandet, där den tredje kraften är närvarande och nu berör mig. Det är så häftigt och magiskt tycker jag!

Första gången jag började förstå vidden av vad ett möte kan göra med mig var när jag var 17 år. Jag skulle hoppa på ett tåg och såg en tjej som var några år äldre än mig. Hon var helt svartklädd, svart långt hår och hon släpade på en väska och en kattbur. Jag hade ljust hår på den här tiden och det var sommar så jag bar en vit fladdrande klänning. Jag hann tänka att vi var som varandras kontraster när jag passerade henne på perrongen.

Det var fullt på tåget och fanns ingen plats kvar så jag ställde mig i området mellan vagnarna där man kliver av och på. Efter en stund kom tjejen med sin väska och katten i buren och ställde sig bredvid mig. Katten jamade högt och ville bara ut så hon öppnade buren och lyfte upp katten som var svart. Katten lugnade sig i hennes famn och vi började prata.

Hon berättade att hon var på väg för att möta sin pappa som hon aldrig hade träffat. Hon var väldigt nervös, kände att hon ångrat sig och att hon klarat sig bra utan honom i 22 år. Jag hade drygt ett år tidigare mist min pappa som jag haft i 16 år och kände hur jag plötsligt började prata, jag var ganska blyg på den här tiden. Jag sa att hon skulle ta chansen, hur fort livet kan förändras vid sjukdom och död. Hon var ju ändå på väg att träffa honom och skulle kunna bestämma senare om han skulle bli en del av hennes liv. Det var ju inte konstigt att hon kände tvekan och var nervös, hon var på väg till ett stort möte och en stor händelse i hennes liv.

Det blev ett märkligt möte mellan oss som varade i 20 minuter där vi stod mellan vagnarna som skramlade, krängde och en katt som till slut spann i hennes famn. Jag vet inte hur det gick för henne och hennes pappa eller vad vårt möte betydde för henne. Hon var på väg för att finna sin pappa och jag hade mist min pappa. Det där mötet förändrade mig på ett plan som jag inte kan beskriva. I vårt möte skedde ett inre skifte för mig, en läkning och en fördjupning av livet. Ett starkt minne skapades som jag för alltid bär med mig.

Möten kan ske när som helst och var som helst. De flesta minns kanske de där mötena som förändrar livet totalt, där kärlek uppstår mellan två människor och livet tar en helt annan vändning. Mina starkaste möten förutom mötet med min man är när jag tittade in i mina barns ögon för första gången. Det var så hissnande, så magiskt och som att verkligen hitta hem och förstå varför just jag är här på jorden just nu i denna stund. En stund som är evig där jag fått möta dig, mitt älskade barn och bli din mamma. Ja, mötet med mina barn är verkligen det största jag fått uppleva så här långt i mitt liv.

En Kurs I Mirakler, A Course In Miracles talar om det heliga mötet.
”Vem du än möter, kom ihåg att det är ett heligt möte.
Som du ser henne/honom, kommer du att se dig själv.
Som du behandlar henne/honom, kommer du att behandla dig själv.
Som du tänker om henne/honom, kommer du att tänka om dig själv.
Glöm aldrig detta, för i henne/honom kommer du att finna eller förlora dig själv.”

Det är en fin påminnelse om kraften i ett möte, vad som kan ske och vad vi kan få uppleva. När vi möter någon annan fördjupas mötet med oss själva, förståelsen för oss själva sker just där i mötet om vi är närvarande. Det är i möten som verkliga mirakel kan ske, allt kan förändras, synsättet på en annan människa, på situationen, på oss själva och livet som vi lever. På det sättet kan verkligen ett möte bli ett heligt möte. Om vi vill kan vi bjuda in en den där tredje kraften som kan förändra mötet.

Så möt dig själv idag i mötet med någon annan. Låt mötet berika och fylla dig med nyfikenhet, förundran och ännu mera livskraft och kärlek till dig själv och livet.

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

HOPPSAN

HOPPSAN

HOPPSAN - Det är något speciellt med ordet hoppsan. Det är ett ord som följt med mig länge och som jag tycker om att...

läs mer
LYS

LYS

LYS - Hur mycket påverkar månaden och årstiden som vi föds i? Påverkar detta våra karaktärer? Jag föddes när det var...

läs mer
INTUITION

INTUITION

INTUITION - Vi har alla tillgång till intuitionen som är den fantastiska förmågan att bara veta. När vi är i kontakt...

läs mer