LÄNGTA

Publicerad: 8 jun, 2023
Ljuvliga Pioner - LÄNGTA - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

LÄNGTA

 – Åhhh, detta härliga ord längta, som är ännu härligare på engelska longing, väcker något inom mig. Allt börjar med en längtan, det är en mänsklig egenskap som driver oss framåt. Det är som att känna en saknad, ibland blandad med åtrå efter någon eller något. Samtidigt finns det en skillnad mellan längtan och saknad. Längta är mer som glädje i hjärtat för mig medan saknad sprider en känsla av vemod och sorg. På något sätt så ligger det engelska språket närmare mig känslomässigt med orden longing och yearning. Dessa sätter mer ord på den längtan som jag kan känna och uppleva.

Längtan efter….

Jag har längtat mycket och längtar fortfarande ofta. När jag var yngre längtade jag efter att få uppleva kärleken. Jag har längtat mycket efter min man när vi inte varit på samma plats. Jag tror delvis att den där längtan som vi haft efter varandra gjort att vår relation har hållit så länge som den gjort. Det är något väldigt härligt att längta efter en annan människa att älska. Det är kanske just den där typen av längtan som vi först tänker på när vi talar om längtan. Det kan finnas en längtan efter mycket i livet. Många längtar precis som jag gjorde efter kärleken, en partner, en relation, kanske även barn, en längtan efter en annan typ av liv eller att förstå livet och syftet här på jorden.

Längtans kraft

Jag tror att det är just den där längtan som gör att vi orkar vänta, orkar hålla ut lite extra länge. Längtan är som ett hopp om något. Ett hopp om livet kanske? Hopp och längtan hänger lite ihop. Längtan är vacker på det sättet att den håller oss vid liv, precis som man säger att hoppet är det sista som överger människan. Längtan är mer än en önskan, den går djupare in i hjärtat. En önskan kan vara mer av det materiella slaget medan längtan har mer av en själslig klang för mig.

Längtan som drivkraft

Jag hade inte varit där jag är i dag utan min själsliga längtan. Den där längtan har många gånger varit en resa genom ljus och mörker, kärlek och rädsla och även smärta som lett till ett djupare helande. Min längtan efter att det finns något mer har lett mig vidare även om jag känt ett enormt motstånd. Denna längtan efter andlighet, att det finns något större som vi är en del av, har varit och är fortfarande ingen enkel längtansresa för mig. Jag är så tacksam för att min längtan har fördjupat mig och mitt liv på så många plan. Dock är det inte en rak väg att längta, den är kurvig med toppar och dalar, den är föränderlig. Den tar heller inte slut, det finns alltid mer att längta efter, mer att upptäcka och fördjupa. Jag tror längtan är som en inneboende kraft i oss och att vi genom den kan förändra våra liv. Längtan driver oss vidare både i tanke, känsla och handling.

Den största längtan

Någonstans inom oss tror jag vi alla längtar efter kärlek. Längtan att få känna den där kärleken, den stora kärleken. Så som jag ser det är det den djupa och sanna kärleken som vi alla kommer ifrån. Kärleken som är de vi verkligen är, vår sanna essens. Det är därför vi längtar efter en partner som vi tror kan ge oss detta. Bekräftad kärlek är en mänsklig drivkraft för alla. Jag tror dock inte att en annan människa kan ge oss precis det vi söker, det är därför relationer är så utmanande och utvecklande. Det vi söker är till slut kärleken inom oss själva. Genom en partner speglas denna kärlek som redan finns inom oss på olika sätt.

Frustrerande längtan

Det är lätt att hamna i frustration i sin längtan. Speciellt om vi längtar efter något som är okänt för oss, något som vi drömmer om men ännu inte har upplevt. Ibland har jag längtat så mycket att jag skapat en bild av vad jag skall uppleva och när jag väl är där i mötet, i upplevelsen, blir jag så besviken. Jag kan inte vara riktigt närvarande för min förväntning och bild var större än själva längtan. Jag har ”regisserat” och skapat hur det skall vara istället för att bara vara, följa nuet och min verkliga inre känsla och längtan. Då har det blivit en känslomässig krasch. Efter några av dessa kraschar har jag mer och mer lärt mig att släppa taget och njuta av känslan i min längtan, inte skapandet av bilden hur det skall bli. Detta är något jag övar mig i. Allt handlar verkligen om nuet, här och nu. Där tycker jag att längta är så fint för i den kan alla underbara känslor få finnas med i nuet. Längtan kan verkligen förgylla nuet känslomässigt.

Längta och njuta

Nu när jag skriver det här kan jag njuta av något som jag andra delar av året har längtat efter. Nu är de äntligen här, de ljuvliga pionerna. Denna blomma fascinerar mig med sina färger och sin ljuvliga doft. Ja, allt med pionen väcker något i mig, pioner gör mig lycklig! De delar av året då de inte finns kan jag längta efter att få möta denna skapelse på nytt. Samtidigt kan jag i min längtan tänka på en pion. Direkt upplever jag den på något sätt i min kropp. Jag kan mer eller mindre känna doften av pioner året runt genom min längtan. Detta är en del av längtan för mig, att känna glädjen och kärleken som sprids i mitt bröst. Längtan kan verkligen få mitt hjärta att expandera. Havet har också denna effekt på mig. Jag har två platser vid havet som jag mentalt återvänder till. Jag längtar och med min tanke tar jag mig till dessa platser och laddar mig själv med ny livskraft. I min längtan efter dessa platser, finner jag allt jag upplevt där, vyn, vinden, doften av havet och vattnets underbara struktur. Allt detta ger mig livskraft och får mig att känna förundran för livet. Vattnets magiska kraft uppfylls i mig genom min längtan.

Längtans förmåga

Längtan är en av våra förmågor och är en fantastisk kraft att använda för att förflytta oss in i en ny känsla. Just den där känslan som jag vill känna och uppleva precis just nu. Min längtan stärker mina sinnen på ett helt fantastiskt sätt. Din längtan är kanske något helt annat? Ofta tänker vi kanske inte på vår längtan och vart den kan föra oss. Den kan bjuda in mer kärlek, mer förundran och mer magi i våra liv. Längtan efter andligheten och att på nytt ta kontakt med min personliga relation till min andlighet går via kraften i längtan. Jag vet att det finns något, att jag är del av något större, jag har upplevt det. När jag tappar kontakten och plötsligt förstår att jag tappat kontakten kan jag genom min längtan få kontakt på nytt. Det är så fint vad längtan kan göra för oss. Den kan leda oss så vi kan ta del av kärlekens kraft, av vilken vi alla är en del. Så låt din längtan få expandera och leda dig mot allt du längtar efter i ditt liv.

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer