HOPE

Publicerad: 8 okt, 2021
HOPE ängel

        HOPE

Hopp är ett härligt ord som just nu får mig att tänka på att hoppa. Den där känslan som är så underbar, att för en kort stund befinna mig i luften och känna mig helt fri och lätt, som ett glatt obekymrat barn. Det läskiga är att ta beslutet, våga hoppa och sedan rädslan att landa, kommer det att göra ont? När jag är i luften så är det ju fullständigt underbart!

Jag har en ministudsmatta som jag tar fram och studsar på för att hitta tillbaka till den här känslan av frihet. En kort stund där jag kommer i kontakt med mitt glada och obekymrade barn som finns där inom mig. Har du ingen studsmatta, ta ett litet hopp då och då. Det behöver inte vara så stort, ett litet hopp här och där när du promenerar, ett hopp av frihet och lätthet. Ja, hoppa! Vem vet, kanske inspirerar du någon annan som av en händelse råkar se dig!?!

Hopp får mig också att tänka på en ängel som heter HOPE som betyder mycket för mig. Samma dag som jag och min man skulle berätta för vår dotter, den 17 september 2005 att hon skulle bli storasyster, placerades dessa änglar ut på olika platser på vår fina jord i projektet https://www.unitehopeproject.com.

Jag fick reda på detta först senare efter att jag nyfiket letade efter vad det var för ängel som berörde mig så. Första gången jag såg denna ängel kände jag hur mitt hjärta expanderade. Dagligen övar jag mig på att ta fram känslan av hopp, att se och tänka på den här ängeln HOPE bidrar till att hitta den där känslan av hopp hos mig.

För många år sedan när jag hade kurser i Louise Hay – Heal your life, hade jag ett företag i Göteborg som hette just HOPE. Mitt företag HOPE stod för Helhet Och Personlig Expansion. Med detta företagsnamn ville jag påminna mig själv om att jag är en del av helheten och att jag personligen expanderar mig själv. Våga känna hope/hopp, tro och lita på att jag är en del av helheten, är modig och expandera mig själv och överlämna mig i tillit till livet. Tänk så många olika betydelser ett ord som HOPE/HOPP kan ha.

Nu när dagarna blir kortare och kortare kan det verkligen komma stunder då hoppet känns långt borta. Mörkret kan lätt föra med sig en känsla av hopplöshet. Om du kommer i kontakt med denna känsla av hopplöshet, våga vara i känslan och känn den fullt ut så att den kan nå botten och sedan sakta ta sig uppåt och skapa en känsla av mer hopp.

En känsla kan få vara som ett hopp på en studsmatta, den hoppar upp och ner och studsar upp igen. Livet är ju så, vi studsar omkring bland våra känslor. Om den bara får vara där, känslan, och inte trycks bort så kan den förvandlas som i ett hopp. Ett hopp på livets studsmatta, där du kan känna hur du expanderar och litar på att livet tar hand om känslan.

Låt känslan av hopplöshet eller någon annan känsla förvandlas i ett hopp genom att andas in, vara i känsla och andas ut. Låta den ”studsas” och förvandlas i tro och tillit till att livet tar hand om den.

Massa känslor av HOPP/HOPE önskar jag dig! Låt oss tända ett ljus av hopp när vi känner och upplever mörker.

TACK för att DU finns! Du ger mig hopp!

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer