FIRA

Publicerad: 8 dec, 2021
Tänd ett ljus för din själ

FIRA

HURRA, idag är det 8 dagar sedan min födelsedag! Dags att fira ännu ett år för mig och mitt liv här på jorden. Dags att summera vad detta år har gett mig, hur det har utmanat och utvecklat mig.

Ett år går så fort och det tycks snurra på snabbare och snabbare. Jag vet inte om det beror på att livet pressar på mer eller att hjärnan uppfattar tiden annorlunda ju äldre vi blir? Att vara här och nu när livet pressar på är en utmaning. Det var enklare och mer naturligt när jag var yngre, då tänkte jag inte ens på det. Jag bara var i stunden, tänkte inte på det som varit eller det som skulle komma.

Idag påminner jag mig själv om att stanna upp, andas in, andas ut och njuta att ett år har passerat. Livet är ju bara här och nu! Att fira födelsedagar är härligt. Det är härligt att få fira, höja och lyfta upp livet och vardagen. Skapa lite extra glädje och glitterglans här i livet. Fira allt som går att fira, minsta lilla är värt att firas, tycker jag. Ofta väntar vi med att fira och tar ner lite av vardagsglamouren som gör livet så mycket roligare att leva.

Att fira är ju att hylla livet och glädjas åt livet. Att få lov och möjlighet att påminnas om det där som är härligt och underbart med livet, vilket ger det där extra livslyftet här och nu. När vi firar är det lite som att vi sätter ner en nål på livskartan. En livsnål på vår livskarta som finns där när vi behöver påminnas om det som väcker livsglädje. Ordet fira väcker glädjen i mig. Vad väcker den i dig?

Om du vet vilken tid på dygnet du är född kan du tända ett ljus när din själ gjorde entré här på jorden. Om du inte vet tiden kan du tända ett ljus när du vill på din födelsedag. Fira dig själv, din själ och att du lagt till ännu ett år av ännu mera visdom till ditt liv.

Min födsel var dramatisk, lyckades passera tre sjukhus och det tog nästan tre dygn innan jag gjorde entré. Under min uppväxt hörde jag av släktingar att det var dramatiskt när jag föddes. I vuxen ålder skickade jag efter mina journaler och läste. Den ansvariga barnmorskan skrev att om barnet inte kommer ut innan midnatt kan hon inte garantera att barnet lever. Jag föddes 23:50 den 1 december. Jag är ingen nattmänniska så det är ett fåtal gånger under mitt liv som jag lyckats hålla mig vaken och tända ett ljus klockan 23:50. I år, för 8 dagar sedan lyckades jag hålla mig vaken, så härligt att få tända mitt själsljus.

Mina barn föddes inte lika sent på dygnet, som tur är. Vi har tänt ljus på alla möjliga ställen, både i bilar, bussar och busshållplatser under deras uppväxt. Det är så mycket som kan firas och det krävs inte mer än att stanna upp, ta in stunden och känna tacksamhet och känna glädjen här och nu.

Gör det till en ny tradition i ditt liv, fira allt som firas kan och tänd gärna ett ljus när din själ gjorde entré här på jorden. Det är härligt att se det där ljuset lysa och påminna dig om att du lyser här och nu, att du lyser upp livet för så många.
TACK för att DU finns och GRATTIS till alla oss själar som vandrar här på jorden och har möjlighet att fira livet och våra födelsedagar.

Nu när jag är klar Diplomerad Andlig Coach är jag så glad att jag kan  erbjuda ännu en tjänst, Ditt Magiska Jag, 10 samtal till ett andligt liv. Den bygger på Lee Segers fantastiska bok DITT MAGISKA JAG.

Läs mer om Ditt Magiska Jag 

Jag önskar dig en magisk och underbar dag när vi nu inleder den sista månaden på 2021. Varje dag närmar vi oss Vintersolstånd den 21 december, då vänder det och blir ljusare och ljusare för varje dag.

Ha en riktigt fin avslutning på detta år. Låt varje dag fyllas av solstrålar och dalande snöflingor som välkomnar nästa spännande år. 2022, ett år med många härliga 2:or som inbjuder hopp.

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer