INTUITION

Publicerad: 8 nov, 2022
Intuition - Din superkraft - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

INTUITION

 – Vi har alla tillgång till intuitionen som är den fantastiska förmågan att bara veta. När vi är i kontakt med vår intuition och litar på den är den som en kompass och gör livet enklare att leva. Det är verkligen en superkraft som alla har. Intuitionen är en inre vetskap och ett kommunikationssätt med dig själv och din högre kraft, Gud, Universum, Källan, Kärleken eller vad du kallar den. Om du vill kan du se det som att din själ talar, viskar till dig.

Intuition kommer från latinets intueri, som betyder åskåda eller betrakta. Det är förmågan att bilda en uppfattning, göra en bedömning utan att ha tillgång till all fakta och logik. Vissa betraktar intuitionen som en insikt från det undermedvetna och ofta kallas intuitionen för magkänsla.

Intuitionen finns där hela tiden och den kommunicerar och guidar oss, allt vi behöver göra är att uppmärksamma den. Sinnet/våra tankar kommer ofta emellan i denna kommunikation. Vi behöver komma förbi tanke och sinne för att uppleva guidningen som vi får. Helt enkelt tona ut ifrån det som pågår och tona inåt. Några sätt att tona in är att röra på sig, vara i naturen, bada, duscha, meditera. Helt enkelt vara i ditt eget ”space” för att kunna släppa allt som pågår och lättare ”höra” intuitionen.

Hur du upplever din intuition är unikt för dig. Intuitionen sitter inte i huvudet utan den upplevs i kroppen. Den är subtil och mer som en ”vibration” i din kropp. Det kan vara i ditt hjärta, din mage eller någon annanstans. Den kan vara pirrande, en varm, en kall, en kittlande känsla, som ett lätt tryck, gåshud eller att du bara vet. Intuitionen kommer med klarhet och ett lugn. Tankar är mer förvirrande, mer som en rörelse, mycket prata och tjatter. Intuitionen är lugnare, tystare och ger en lugn känsla i kroppen.

Kroppen talar hela tiden med oss. Kroppen är ett kommunikationsmedel. Den talar om för oss att vi är hungriga, törstiga, stela, kanske har ont någonstans. Vi kan känna att något är på gång i kroppen innan sjukdom bryter ut. På samma sätt kan vi känna något i ett möte med en annan människa, allt från frånvaro, närvaro eller andra upplevelser. Tänk på vilken värme och lycka vi kan känna i vår kropp när vi möter någon vi tycker om och när vi får kramas. Vår kropp är helt fantastisk! Ju mer vi lyssnar på den, ju tryggare blir vi med signalerna och hur den talar till oss. Vår kropp bär på massa visdom och den vill oss väl, den vill hjälpa oss att utvecklas och att vi skall må bra.

För att kunna höra vår intuition behöver vi lugna våra tankar eftersom dessa så lätt tar över. Ibland kan vi vara rädda för vår intuition och tror att den skall kontrollera oss eller kanske göra oss besvikna. Ofta vill vi fråga någon annan, höra deras åsikt så vi slipper ta fullt ansvar. Vi tror mer på andras åsikter än på oss själva. Ingen kan göra val som är rätt för oss än vi själva. Intuitionen ger oss möjligheten att ta tillbaka vår styrka, vår visdom, vilket verkligen är empowerment, egenmakt. Det ger oss guidning från ögonblick till ögonblick. Den är precis som en GPS i en bil. Om det är ett hinder på vägen så ändrar den sig. Intuitionen förändras när livet förändras, den guidar hela tiden från ögonblick till ögonblick på bästa möjliga sätt. Vår intuition kan aldrig kontrollera oss, vi har alltid ett eget val och du gör valet om du väljer att lyssna. Det är ett evigt lärande som aldrig tar slut.

Vår intuition vill oss alltid väl, den tar hand om oss. Ibland är det kanske så att vi inte vill lyssna? Intuitionen värderar inte och analyserar inte, den konstaterar. Din intuition skapar inte panikkänslor eller katastroftankar den är stilla och är en ”vibration” av ”ja”, ”nej” eller ”vänta” i din kropp. Börja testa och se hur din kropp svarar dig. För en del kan det vara en hjälp att se det som färger, som ett trafikljus. Ja, ger en grön upplevelse, nej, en röd upplevelse och vänta/avvakta, en gul upplevelse. Detta kan vara ett sätt att lättare och tydligare kunna ta ett beslut.

Om du vill att ta fram din intuition ännu mer i ditt liv så behöver du börja med att ta några beslut för dig själv.

·      Var öppen för att vara intuitiv. Känn att detta är en superkraft, den tar hand om dig och är en del av den du är.
·      Förvänta dig att den fungerar, inte ifrågasätt, vilket vi ofta gör när egot/sinnet/tankarna vill ta över.
·      Lita på dina ”vibrationer” varje gång du får en känsla i kroppen, säg den då högt för att förstärka den för dig själv. Det finns inget rätt eller fel här, det är din känsla och upplevelse.
·      Börja agera på dina ”vibrationer” när de dyker upp så du skapar en relation till din intuition. Du kommer börja se ett mönster, vilket gör att det blir ännu tydligare för dig hur din intuition talar till just dig.

Börja med att fråga, vad säger min intuition och se vad som kommer. Ofta kommer den som ett kort och en direkt respons inom några få sekunder. Sedan kan du fråga, känns detta sant för mig just nu och se vilken känsla du får i kroppen. Är det en lugn och tydlig känsla i din kropp? Känns den harmonisk eller på något annat sätt?

Eftersom intuitionen är tystare och stillare än tankar och allt som pågår runt omkring oss behöver vi stilla oss för att höra. Om du har många tankar och kanske rädslor som snurrar kan du börja med att titta dig omkring. Säg tre saker som du ser och slut sedan ögonen och blunda. Ta tre djupa andetag, öppna munnen och käkarna stor och andas ut och säg Ahhhh! Om du vill kan du lägga en hand på hjärtat och en hand på magen och fråga vad vill min intuition, mitt hjärta? Du kan också fråga, är detta för mitt högsta bästa att…… Fråga inte en antingen eller fråga, det är bara egot som frågar detta, precis som, är detta rätt eller fel…säg istället, min intuition säger….och se vad som kommer.

Att tänka är en hjärnaktivet, en rörelse och att tänka tar tid. Att veta är en magkänsla, det är stillhet, veta är NU. Steve Jobs sa att ”Intuitionen är väldigt kraftfullt, kraftfullare än intellektet, om du frågar mig.” Intuitionen stärker oss ju mer vi lyssnar och följer den. Den kommer med en trygghet och gör att vi ännu mer kan lita på oss själva, vår kraft och  visdom.

Intuitionen är din superkraft och när du bjuder in den ännu mer i ditt liv kommer du känna dig mindre ensam och känna hur inlindad i kärlek du verkligen är. Du kommer uppleva hur omhändertagen du verkligen är av livet.

Jag hoppas att mina ord fått dig att bli nyfiken på att uppmärksamma och öppna dig ännu mer för din intuition. Jag låter Albert Einstein få de avslutande orden här, ”Förnuftet är tjänaren och intuitionen är gåvan. I vår kultur har vi gjort tjänaren till mästare och glömt gåvan.” och  ”Det enda av sant värde är intuition.” Nu är det dags för alla att öppna denna gåva som livet gett oss ännu mer. TACK för intuitionen, denna helt magiska gåva!

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer