ANDAS

Publicerad: 8 feb, 2022
Andas - Andlig Coaching - Mia Skimmerstrand - Andlig Coach

ANDAS

 – Går det att andas när vi alla lever i en värld som lever i en anspänning? När skall vi komma ur denna pandemin och hur ser livet ut efter? Kommer det vara som innan eller vara på ett nytt sätt? Rädslan att inte veta när det tar slut och vad som väntar kan få oss alla att hålla andan utan att vi ens tänker på att vi inte andas helt och fullt.

Att leva i en spänning och inte helt kunna slappna av kan tillslut bli som ett naturligt tillstånd och vi glömmer bort att vi på något plan håller andan, inte andas fullständigt. Ibland kan det komma som en suck genom min kropp och jag påminns då om att jag hållit på en spänning som jag inte ens var medveten om.

Vår andning som finns med oss från att vi föds tills vi dör, andningen är verkligen vårt liv. Den visar oss att vi är vid liv och levande som människa här på jorden. Att ge andningen uppmärksamhet är att ge dig själv den största gåvan, en påminnelse om att du är levande och vandrar här på jorden och andas.

Det är vårt syre här på vår planet som gör att vi kan leva här, visst är det helt magiskt när man tänker på det. Finnas det någon annanstans i hela vår galax ett annat ställe där det finns syre och där vi skulle kunna leva? När jag tänker den tanken så är den hissnade. Tänk att vår planet existerar och att vi, du och jag får lova att vara här och uppleva något som vi kallar livet, ett liv, ditt och mitt liv. Utan syre och utan vår andning så skulle vi inte kunna existera här.

Det sägs att munkar sagt att varje liv tilldelas ett visst antal andetag. Det gäller att ta tillvara på antalet och inte andas för snabbt. Inte pressa oss själva så mycket att det blir många små och korta andetag. Den där  känslan vi kan uppleva när vi rusar omkring och försöker att få kontroll över vår tillvaron och vårt liv. Allt det där som vi skall hinna och som är så superviktigt att vi tappar fokus och vi håller andan eller andas väldigt fort och ytligt för att vi är så stressade/pressade.

Ditt liv börjar med ett andetag och slutar med ett andetag så ditt liv är som sagt din andning. Du har den alltid med dig och den kan verkligen hjälpa och vara som ett livsverktyg. Genom att stanna upp och vara med i ditt andetag kan du få kontakt med dig själv, livet, ditt liv igen. Ditt andetag kan få dig att känna dig levande igen när du rusar på och tappar fotfästet. Din andning och ditt andetag finns där hela tiden och väntar på dig. Väntar på dig som en gåva som du kan använda om och om igen under hela ditt liv. Andas in och andas ut, här är jag just nu, säg det högt eller tyst för dig själv. Denna enkla handling kan göra så stor skillnad i ditt liv. Innan du går in i ett möte, innan du tar ett beslut, innan du säger det där som du tänker säga….., andas in och andas ut, säg tyst eller högt, här är jag nu och se vad för tanke och känsla som kommer innan du går vidare med nästa steg i ditt liv.

Deepak Chopra använder sig av något han kallar STOP. Stanna, Ta tre  andetag, Observera dina känslor, din kropp, Proceed, dvs gå vidare och fortsätt i kärlek och vänlighet. Så varianten andas in och andas ut skulle kunna bli AAH – Andas in, Andas ut, Här är jag nu.

Kanske börja med att säga AAH som verkligen blir som en stor utandning och nästan en suck och sedan andas in, andas ut och säg tyst eller högt, här är jag nu? Testa! Se nu vilka tankar och känslor som dyker upp i ditt liv som kan föra dig vidare på ditt livsäventyr.

Ge dig denna stund, jag lovar dig, den kan verkligen skapa MAGI! Mer magi i livet åt oss alla!

Ps. På engelska heter andning respiration och andlighet spirit. Vårt andetag, vår andning är vår återkoppling till vår andlighet, reconnection to spirit. Och på svenska kan andetag poetiskt bli, anden tar tag i dig och är i dig, vilket gör dig levande. Ds.

Sök och finn
Följ mig gärna!

Tidigare tankar och funderingar

VATTEN

VATTEN

VATTEN - Där det finns vatten finns det liv. När vi skapas från en liten cell till människa låg vi i vatten. I vår...

läs mer
MIRAKEL

MIRAKEL

MIRAKEL - Ett mirakel eller ett under är en oväntad händelse som inte kan förklaras. Ett mirakel betraktas ofta som...

läs mer
SKRATT

SKRATT

SKRATT - Minns du när du skrattade sist? Kommer du ihåg känslan i kroppen? Kändes det som bubblande läsk i kroppen?...

läs mer